Tijd

Kalender

september 2020
dvzzmdw
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Buienradar

Eten & drinken in Costa Blanca

 

De Spanjaarden houden er andere eetgewoonten op na dan wij. Hun ontbijt stelt niet veel voor, maar men gebruikt twee keer per dag een warme maaltijd; de lunch tussen 13:00 en 16:00 uur en het diner 's avonds tussen 20:00 uur en middernacht. Vanaf ongeveer 12:00 uur neemt de Spanjaard zijn toevlucht tot tapas, dit zijn kleine borrelhapjes om de trek te stillen. Deze tapas zijn typerend voor de Spaanse eetcultuur. Ze doen je werkelijk het water in de mond lopen. Ook 's avonds ter overbrugging naar het diner worden deze hapjes gegeten. Misschien leuk om ook eens te proberen. Het beste kunt u deze tapas eten in de kleine cafés, in de Merenderos of Chiringuitos;de barretjes aan het strand. Houd er wel rekening mee dat enkele tapas even veel kunnen kosten als een eenvoudig dagmenu. In de gerechten wordt altijd knoflook en olijfolie verwerkt. Veel eetgelegenheden hebben zich echter al aangepast aan de internationale keuken. U kunt in de leuke kleine restaurantjes echt genieten van de overheerlijke Spaanse gerechten. Spanje is beroemd om de sherry. Er zijn verschillende soorten smaken, van heel zoet tot droog.

 

Geografie van Costa Blanca

 

De Costa Blanca strekt zich uit van de kaap van Santa Pola in het zuiden tot aan Denia in het Noorden. Naast de hoofdstad Alicante zijn de belangrijkste plaatsen Denia, Elche en Javea. Benidorm is de belangrijkste badplaats aan de Spaanse oostkust.

Costa Blanca ligt in zuidoost Spanje en ligt aan de Middellandse Zee.

 

Geschiedenis & politiek van Costa Blanca

 

Met het huwelijk van Ferdinand V van Aragón en Isabella I van Castilië in 1469 werd Spanje een politieke éénheid. In 1492 werd Granada veroverd en kwam een einde aan 800 jaar aanwezigheid van Moslims op het Iberisch schiereiland. Na deze verovering gold Spanje tot ver in de zestiende eeuw als één van de machtigste landen ter wereld. Mede door de aanzienlijke expansie op het Amerikaanse continent. De Spaanse successieoorlog resulteerde in een gecentraliseerde staat met aan het hoofd het koningshuis van Bourbon. In de tweede helft van de negentiende eeuw leidde de Spaans - Amerikaanse oorlog tot het verlies van de laatste Spaanse koloniën op het westelijk halfrond, namelijk Cuba, Puerto Rico en de Filippijnen. Neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog zorgde voor economische voorspoed. In 1931 werd Koning Alfonso XIII onder druk van de bevolking gedwongen af te treden en werd Spanje een republiek. Voortdurende politieke instabiliteit leidde uiteindelijk tot de Spaanse Burgeroorlog. De nationalisten, onder leiding van generaal Francisco Franco, kwamen aan de macht en Franco bleef het land regeren tot aan zijn dood in 1975. Gedurende de Tweede Wereldoorlog wist Spanje zijn neutraliteit te handhaven, waardoor Franco in staat was zijn machtspositie te verstevigen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Spanje aanvankelijk geboycot door de internationale gemeenschap, maar onder invloed van de Koude Oorlog werden vanaf halverwege de jaren vijftig de betrekkingen met het land aangehaald. Na de dood van Franco werd de monarchie hersteld. Juan Carlos, de kleinzoon van Alfonso XIII, werd de nieuwe koning. Vrije verkiezingen volgden in 1977 en in 1978 kwam een democratische grondwet tot stand, die beperkte autonomie verleende aan Baskenland, Catalonië en Galicië. In 1981 werd een mislukte staatsgreep gepleegd. In 1982 sloot Spanje zich aan bij de NAVO en trad in 1986 toe tot de EEG.

 

Kinderen in Costa Blanca

 

De mooie stranden van de Costa Blanca zijn over het algemeen langzaam aflopend en zijn daardoor geschikt voor kinderen. Mochten uw kids het strand beu zijn dan kunt u ze meenemen naar een van de waterpret- en avonturenparken in de buurt.

 

Natuur & klimaat van Costa Blanca

 

In de Costa Blanca vindt men prachtig goudkleurige zandstranden en mooie baaien. Daarnaast zijn er enkele oprijzende rotsen te zien.

De Costa Blanca kent een Mediterraanse Zeeklimaat. Dit betekent dat de zomers warm zijn en de winters mild.

In de Costa Blanca vindt men onder meer Maquis, struikgewas gecombineerd met lage bomen en wilde kruiden. De dieren die men hier aantreft zijn vooral vossen, konijnen, wilde geiten en vleermuizen.

 

In de Costa Blanca treft men voornamelijk brede goudkleurige stranden met fijne zandkorrels. Doordat de stranden geleidelijk de zee inlopen zijn ze geschikt voor kinderen.

 

Praktische informatie over Costa Blanca

 

Bus: Er rijden interlokale bussen die verschillende plaatsen in het gebied aandoen.

 

Rondreizen & Excursies in Costa Blanca

 

Alicante is een schitterende stad die men bij een bezoek aan de Costa Blanca beslist niet mag overslaan. De prachtig historische gebouwen zijn een lust voor het oog en als men de moeite neemt om het oude kasteel Santa Barbara te bezoeken heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving. Ook de mooie Villajoyosa is de moeite van een bezoek waard. In deze stad vindt men Romeinse, Westgotische en Moorse invloeden die de plaats een speciale sfeer geven. Wie even geen zin heeft in bruinbakken op het strand kan een wandeling maken door het natuurpark Cabo de Gato, waar men van mooie natuurpracht kan genieten.

 

Sport in Costa Blanca

 

Zwemmen, zeilen, surfen, duiken het is hier allemaal mogelijk. Daarnaast kan men in dit gebied golfen en paardrijden.

 

Uitgaansleven in Costa Blanca

 

Wie een flink avondje wil stappen kan dat doen in onder meer Benidorm, waar verschillende discotheken zijn die tot in de vroege uurtjes open zijn. Ook in de stad Alicante vindt men vele leuke uitgaansgelegenheden.

 

Winkelen in Costa Blanca

 

In de meeste badplaatsen zijn leuke zaakjes te vinden waar men mooie souvenirs kan halen. Voor uitgebreid winkelen kunt in terecht in Alicante.

 

nl NL en EN fr FR de DE es ES

Weer

Clear

3°C

Busot

Clear

Humidity: 94%

Wind: 9.66 km/h

  • 03 Jan 2019

    Partly Cloudy 8°C 1°C

  • 04 Jan 2019

    Sunny 9°C 0°C

Casa Cox

email: info@casacox.nl

mob.: 06 531 565 22

          06 201 751 94

 

Gemaakt door Luc Cox